Paleis te koop in Massafra (Taranto)

Apulië / Puglia

€ 280.000 ID: 158846

Palazzo Ladiana is zeker een van de mooiste gebouwen in Massafra. Dankzij de benijdenswaardige ligging in het hart van het historische centrum is het de perfecte handelsovereenkomst tussen het oude en het moderne, genietend van het comfort en de levendigheid die typerend zijn voor het moderne deel van de stad.

Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen met klassieke hoogten van een gebouw uit de late jaren 1700, midden 1800. De begane grond is toegankelijk vanaf de externe binnenplaats van het pand, via de imposante 5 meter hoge houten deur die toegang geeft tot een grote samengestelde omgeving van 3 grote kamers met elk een gewelfd plafond. Toegang tot de kamers op de begane grond is ook mogelijk via de achterweg die het stadhuis verbindt met het middeleeuwse kasteel waarvan het Palazzo Ladiana op 250 meter afstand ligt. Zodra je de entree binnenkomt, leidt het trappenhuis met vrijheidsleuning en de hoge bogen naar de eerste verdieping.

Het is op de eerste verdieping dat de omgeving zich ontwikkelt met 7 slaapkamers, waarvan 4 met een terras en tegelvloer, gewelfde plafonds die in perfecte staat zijn geschilderd en bewaard, en stucwerk om de muren te omlijsten. In het oosten kijkt het terras direct uit op het stadhuis met uitzicht op het ravijn, in het noorden is er een prachtig uitzicht op de klokkentoren op Piazza Garibaldi.

Doorgaand langs de trap komt u op de tweede verdieping waar het licht de baas is. Vijf grote kamers en een cassetteplafond met verweven houten balken laten ruimte voor verbeeldingskracht en geven het pand meteen een eigen gevoel. Op het op het westen gelegen terras met een oppervlakte van ruim 100 vierkante meter kunt u volop genieten van de Apulische zon.

Vanaf dit terras heeft u toegang tot het laatste dak van het hele gebouw, de lucht van het gebouw, het hoogste terras in het hele historische gedeelte van de stad Massafra. Het is vanaf hier dat de zee zich eindelijk in zijn maximale pracht laat zien en de bergen van het nabijgelegen Calabrië gluren op transparante dagen die worden geveegd door de noordenwind. Van bijzonder belang is de omheiningswand gemaakt met terracotta ringen beschilderd met groen glazuur. Het 360°-uitzicht over heel Massafra culmineert in de close-up van de prachtige koepel van de kerk van San Lorenzo op 500 meter afstand.

De geschiedenis van Palazzo Ladiana ziet als de eerste eigenaar de aartsbisschop van Castellaneta, Mons.Paolo Ladiana, die het pand naliet aan de persoon die in zijn leven zoveel voor hem had gezorgd, en die in onze dagen is aangekomen door een wijs werk om informatie te verzamelen en herstellen van de kamers in hun oorspronkelijke staat. Een herontwikkelingsproject op verzoek van de huidige eigenaren zou het geschikt maken voor gebruik voor woondoeleinden of zelfs voor toerisme en horeca. Het blijft zeker een charmante woning die wijselijk moet worden verbeterd. Met zijn overdekte oppervlakte van 460 vierkante meter, meer dan 250 onoverdekte oppervlakte, het hoogste terras in het hele historische centrum van Massafra, vertegenwoordigt het een echt architectonisch juweel van de afgelopen eeuwen.

Massafra is een stad van ongeveer 35.000 inwoners in Zuid-Italië, in Puglia, ongeveer 6 km van de zee, 70 km van de internationale luchthavens van Bari en Brindisi, uitgerust met een treinstation en een snelwegknooppunt op 5 km afstand. Het is snel verbonden met de nabijgelegen steden en regio's van het grootste belang op ons schiereiland (Matera 50 km, Martina Franca 20 km). Tot de belangrijkste bezienswaardigheden behoren twee ravijnen, karakteristieke karstcanyons die bezocht kunnen worden, het heiligdom van de Madonna della Scala, beschermheilige van de stad, een prachtig historisch centrum dat de afgelopen jaren belangrijke renovatie- en herontwikkelingswerken heeft ondergaan, gericht op zowel het ondersteunen van een steeds groeiende toeristische activiteit / accommodatie die aan de opvang van talrijke jongeren die hebben besloten om te herinvesteren in hun geboortegebied.

Het nieuwe deel van de stad, de winkels, de straten en het voetgangersgebied maken Massafra zeker een geweldige plek om uw vakantie door te brengen of die van uw gasten te organiseren ... of om uw eigen goede toevluchtsoord te regelen.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Opmerking adverteerder
  Toplokatie
  Type Onroerend Goed
  Landhuis/Estate
  Conditie
  Goed / enige decoratie
  Woonoppervlakte m2
  400 m²
  Etages/Niveaus
  2
  Uitzicht
  Stadscentrum
 • Kamerinformatie

  Totaal aantal kamers
  15
 • Voorzieningen in de omgeving

  • Vliegveld 70 km
  • Treinstation 5 km
  • Kust 6 km