Boerderij met Agritoerisme en Wijngaard te koop in Siena. Toscane

Toscane, Siena

€ 990.000 ID: 161354

De boerderij te koop is gelegen tussen de glooiende heuvels van Siena en Arezzo van de Valdichiana, omgeven door wijngaarden en gecultiveerde velden, op korte afstand van de charmante stadjes Cortona, Montepulciano, Pienza, Lucignano, het meer van Trasimeno en vele anderen. Dorpen met een Etruskische, Romaanse en middeleeuwse indruk.

Het domein bestaat uit een boerderij, nog een boerderij, een zwembad en 5 hectare grond.

Het hoofdgebouw dateert uit de 16e eeuw en wordt nog steeds gebruikt als topografisch referentiepunt op de kaarten van de regio.
Het maakte deel uit van een groot landgoed met talrijke boerderijen, tot de vorige eeuw bewoond door pachters en later door boeren.

Grenzend aan het hoofdgebouw is een 16e-eeuwse kerk (eigendom van een andere eigenaar), nog steeds ingewijd, gebouwd door de voorouders van de eigenaren van het hele gebied.

In het eerste gebouw van ongeveer 150 vierkante meter, in gebruik als boerderij, zijn drie appartementen van verschillende groottes gecreëerd, het is het resultaat van de renovatie van de oude stallen, met kastanjehouten balken en een geventileerd dak, warm in de winter en koel in de zomer.

Een appartement heeft 2 slaapkamers, terwijl de andere twee een slaapkamer hebben.

De boerderij ontwikkeld op 2 niveaus heeft een totale oppervlakte van ongeveer 315 vierkante meter.
Op de begane grond waar ooit de oude stallen stonden, zijn een keuken en diverse ruimtes in gebruik als pakhuizen of schuren en een kelder is gecreëerd.
Op de eerste verdieping bevindt zich het huis van de eigenaren, bestaande uit drie slaapkamers, een grote woonkamer, een keuken en een badkamer.

Het pand heeft een 20 KW fotovoltaïsch systeem.

In 2022 werden super bonusinterventies uitgevoerd: dakrenovatie en isolatie, nieuwe armaturen, warmtepomp.

De volledig biologische boerderij bestaat uit 5 hectare die wordt gebruikt voor gespecialiseerde gewassen: ongeveer 1 hectare Chianti DOCG-wijngaard en ongeveer 2 hectare olijfgaarden met de Toscaanse IGP-aanduiding.

Dankzij de gunstige ligging van de Podere is het mogelijk om snel de suggestieve steden Cortona, Montepulciano, Pienza, Lucignano, het meer van Trasimeno te bereiken. en talrijke dorpen en steden. En weer Siena (40 km), Arezzo (40 km), Perugia (55 km) Florence (90 km)

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Boerderijwoning
  Conditie
  Goed
  Categorie detail
  B&B / Gites / Camping
  Woonoppervlakte m2
  450 m²
  Grondoppervlak
  50.000 m²
  Uitzicht
  Landelijk
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  7
  Badkamers
  4
  Garage
  Vrijstaand
 • Speciale voorzieningen

  • Zwembad
  • Gastenaccommodatie