Uniek domein te koop op 2,5 ha met molenhuis, huis met schuur en vismeer, Mayenne

Pays de la Loire, Mayenne (53)

€ 310.300 ID: 148692
Onder bieding

Uniek domein met zakelijke kansen met een stenen molenhuis, een tweede stenen huis met aangebouwde schuur en karpervismeer, alles gelegen in een rustige en bosrijke omgeving.

Een molenhuis met nog enkele machines en een millrace. Het waterrad werd vervangen door een waterkrachtgenerator in WO II.

Het molenhuis is gerenoveerd met een keuken / eetkamer op het lagere niveau, een woonkamer daarboven, en drie slaapkamers en een badkamer op de bovenste verdieping.

Het tweede huis heeft een grote keuken / eetkamer op de begane grond, de woonkamer en een badkamer op de 1e verdieping en twee slaapkamers op de 2e verdieping.

Er is een karpervismeer dat kan fungeren als een bedrijf waarbij een of beide huizen kunnen worden gebruikt voor gastenverblijf, en verdere accommodatie kan worden gemaakt in de aangrenzende schuur, afhankelijk van de goedkeuringen hiervoor.
De algehele setting is idilisch en rustig, maar op slechts een korte afstand van een dorp met bar / restaurant.

Dit prachtige pand, bestaande uit twee huizen en een vismeer, ligt op het rustige platteland van Pays de la Loire. Het molenhuis en het huisje zijn overal gerenoveerd, maar hebben veel mooie Franse kenmerken behouden, waaronder de originele stenen muren en zichtbare balken.

Molenhuis

Dit is een oud molenhuis met nog enkele machines, hoewel het waterrad werd vervangen door een waterkrachtgenerator in WO II.

Op de onderste verdieping is een grote woonkeuken met een houten vloer en zichtbare balken. Er is een moderne lichte keuken tegen het originele metselwerk. Vanaf hier zijn er trappen naar de volgende verdieping, een woonkamer die de volledige voetafdruk van het huis omvat.

Op de eerste verdieping bevindt zich de woonkamer met pittoreske Franse deuren die leiden naar een trap naar de tuin, en grote ramen, waardoor dit een lichte luchtige kamer is. De trap loopt door naar een badkamer en drie slaapkamers. De badkamer is betegeld en heeft een douche boven het bad. De hoofdslaapkamer is licht en luchtig met een raam op volledige hoogte met uitzicht op de Millrace, en heeft voldoende ruimte voor een tweepersoonsbed en kasten. Slaapkamers twee en drie zijn ruime kamers.

Huisje met aangrenzende schuur

Op de begane grond van het huisje is een heerlijke lichte woonkeuken met voldoende ruimte voor een groot gezin voor het diner. Er is een charmante landelijke keuken omgeven door het originele metselwerk en met een eenvoudig te reinigen, professioneel gelegde, betegelde vloer. Er is een grote houtkachel om alles gezellig te houden in de winter, een deur in stal stijl aan de achterzijde en prachtige zichtbare balken.

Op de eerste verdieping is de woonkamer met gepolijste houten vloeren, grote ramen aan beide uiteinden, een ingebouwde houtkachel en, nogmaals, het heeft natuursteen en houten balken. Ook op de eerste verdieping is een prachtige badkamer. Dit heeft een moderne witte suite en, met de muren van origineel metselwerk, behoudt het de Franse uitstraling. De vloer is afgewerkt met meer gepolijst hout.

Op de tweede verdieping bevinden zich de grote slaapkamer en nog een slaapkamer. Beide hebben zichtbare wanden en gepolijste houten vloeren; perfect voor het toevoegen van uw eigen kleurenschema met stoffering.

Het huisje heeft een flinke schuur eraan bevestigd, die, onder normale vergunningen, ook kan worden gebruikt voor accommodatie.

Het grote karpervismeer (ongeveer 1 hectare) werkt al als een succesvol bedrijf samen met accommodaties die momenteel niet te koop zijn.
Een gelijkwaardige accommodatie kan echter in een of beide huizen worden voorzien en kan eventueel worden uitgebreid met de verbouwing van de schuur. Dit alles kan echter ook gewoon worden gebruikt als een rustige plek voor een groot gezin of een gezin met gasten.

Dit is echt een plek om te ontspannen en te genieten van uw leven in Frankrijk, weg van alle lawaai. Als u echter andere mensen wilt zien, is het slechts een korte afstand van het dorp Couesmes Vauce, dat een zeer vriendelijke bar / restaurant heeft.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Molen - Watermolen/Windmolen
  Conditie
  Goed
  Decor
  B&B / Gites
  Grond HA of Juridisch
  Grond 1-5 HA
  Woonoppervlakte m2
  113 m²
  Grondoppervlak
  24.690 m²
  Uitzicht
  Meer/vijver
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  5
  Badkamers
  2
 • Kenmerken

  • Breedband Internet
  • Schuur
  • Gastenaccommodatie