Uitzonderlijk molenhuis met gite, idyllisch aan de rivier. Indre

Centre-Val de Loire, Indre (36)

€ 450.000 ID: 161335

Een prachtig 18e-eeuws molenhuis met vier slaapkamers en een gite met twee slaapkamers op een prachtige locatie aan de rivier de Creuse, allemaal onlangs gerenoveerd tot een zeer hoge standaard.
Het terrein loopt langs de rivier en omvat een populierenbos en een klein eiland dat via een brug verbonden is met de kelder van het hoofdgebouw.

Met drie slaapkamers met eigen badkamer - één in het huis en twee in de gite - draait het pand al drie jaar als een zeer succesvolle chambre d'hote.

Het molenhuis heeft zonnige terrassen met aan twee kanten een prachtig uitzicht op de rivier en de gite heeft een eigen terras net buiten de ontvangstruimte.
De uitzichten zijn van ononderbroken platteland in het Brenne Nature Park, de perfecte locatie voor een rustig landleven naast de rivier.

De molen wortd benaderd via een gated ingang en lange rit door het terrein.
Via een houten trap naar het molenhuis op het westen gelegen terras, komen we in de grote, lichte zitkamer/eetkamer met een houtkachel, en nog een terras aan de rivierzijde, bereikbaar via openslaande deuren.
Ook op deze verdieping is de volledig uitgeruste keuken met kookeiland en perimeter units die leiden naar een klein achterterras en een gastentoilet.

Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een badkamer, met een vierde slaapkamer op de tweede verdieping met een eigen badkamer met douche. De badkamers hebben allemaal vloerverwarming; de kamers zijn geïsoleerd en hebben dubbele ramen.
Onder het pand is een ruime kelder met potentieel om te renoveren. Vanaf hier leidt een deur naar de kleine brug over het eiland.

Een apart bijgebouw bevindt zich boven het pand en is toegankelijk via een pad vanaf de achterzijde.

De gite van 67 m2 heeft een aparte oprit die uitkomt op de hoofdoprijlaan en heeft twee parkeerplaatsen vlak bij het terras van de gte. Er zijn ook nog twee overdekte parkeerplaatsen onder de gite.
Binnen is er een gezellige, zonnige keuken / eetkamer met een houtkachel en toilet met een wasruimte.
Boven zijn twee stijlvol ingerichte slaapkamers, beide geluidsgeïsoleerd met dubbele gipsplaat en beide met doucheruimtes met travertijnmarmer, vloerverwarming en verwarmde handdoekrekken.

Beide woningen zijn aangesloten op recent geïnstalleerde septic tanks die voldoen.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Molen - Water / Wind
  Conditie
  Uitmuntend
  Categorie detail
  B&B / Gites / Camping
  Woonoppervlakte m2
  2.000 m²
  Grondoppervlak
  10.250 m²
  Grond HA of Juridisch
  1-5 HA
  Uitzicht
  Rivier
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  6
  Badkamers
  4
  Garage
  Vrijstaand
 • Speciale voorzieningen

  • Dubbele beglazing
  • Schuur
  • Breedband Internet
  • Gastenaccommodatie