Toscaanse boerderij te koop op 12 ha landbouwgrond, Arezzo

Toscane, Arezzo

€ 995.000 ID: 163960

Het pand ligt in het hart van de Casentino-vallei, een gebied dat bekend staat om zijn eiken- en beukenbossen, zijn religieuze heiligdommen in Camaldoli en La Verna, nationale parken, en zijn overvloedige flora en fauna en rijke paddenstoelenpluk. De boerderij wordt doorsneden door een landweg die twee andere eigendommen bedient die niet zichtbaar zijn vanuit het huis. We hebben fondo chiuso beveiligd en de poorten zijn gekocht, alleen nog niet geïnstalleerd. Het pand is afgelegen zonder geïsoleerd te zijn en de omgeving is erg rustig. Het huis is aangesloten op het waterleidingnet, het elektriciteitsnet en heeft wifi-connectiviteit.

Het land werd 20 jaar verlaten toen we het kochten. We hebben aanzienlijke verbeteringen aangebracht. Er is een kleine wijngaard aangeplant met 1200 wijnstokken met een officieel toegekend quotum. Er zijn 3 soorten druiven: Malvasia Nera, Syrah en Sangiovese.

Verder staan er zo'n 70 olijfbomen, talloze kersenbomen, appelbomen, pruimenbomen, een paar abrikozen- en perzikbomen, een walnotenboom en enkele hazelnootbomen. Het land is gemengd, met enkele beboste gebieden die privacy bieden, evenals gebieden die kunnen worden gekapt voor jaarlijks hout. Er is ook bouwland voor het verbouwen van gewassen en het uitbreiden van de olijfgaarden.

Er is een beekje op het terrein om indien nodig water op te vangen, maar het is seizoensgebonden en droogt op in de zomer. Er zijn ook 3 vijvers die vollopen tijdens het natte seizoen en aan water geen gebrek via waterijzers. Er is een Etruskische bron op het terrein die ongeveer 15 meter diep is.

Het huis zelf is een stenen boerderij die ongeveer 200 jaar geleden is gebouwd en die koel is in de zomer en warm in de winter. Het is afgewerkt met een hoge standaard. De vloeren beneden zijn van crèmekleurige kalksteen. De steen kwam uit Lecce, Puglia. Alle open haarden, zowel in het hoofdgebouw als in het appartement, zijn in opdracht en gemaakt door een lokale ambachtelijke steenhouwer. Er is een stenen afzuigkap boven het fornuis in de keuken die ook met de hand is uitgesneden. Er is een koperen bad in de algemene badkamer, een bad op pootjes en marmeren tegels in de hoofdbadkamer en een houten vloer op de bovenverdieping. Extern is er een loggia van 40 m2 die het huis en het appartement met elkaar verbindt, ideaal voor kleine feestjes en dineren in de buitenlucht.
Er is ook een zeer grote agrarische kas van 90 m2 die momenteel wordt gebruikt als aquaponics-systeem en een plek om frambozenstruiken en twee mooie tafeldruivenplanten te kweken.

Het huis is van top tot teen gerestaureerd met overal nieuw sanitair en elektra. Het voldoet ook aan de seismische codes die in 2009 uitgebreide micropiling hebben ondergaan. Er is een nieuwe stenen trap gemaakt voor de binnenkant van het huis en het huis zal worden verkocht met alle armaturen - alle verlichtingsarmaturen, het nieuwe fornuis, de vrijstaande baden waarvan er één een koperen bad is in de grote badkamer en de ingebouwde vaatwasser.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Boerderijwoning
  Conditie
  Uitmuntend
  Categorie detail
  Agrarisch / Veeteelt
  Woonoppervlakte m2
  332 m²
  Grondoppervlak
  120.000 m²
  Grond HA of Juridisch
  10-20 HA
  Uitzicht
  Landelijk
 • Kamerinformatie

  Totaal aantal kamers
  17
  Slaapkamers
  5
  Badkamers
  4
 • Speciale voorzieningen

  • Breedband Internet
  • Groentekas
  • Gastenaccommodatie