Statig kasteel in Anjou te koop op 27 ha, Maine et Loire

Pays de la Loire, Maine-et-Loire (49)

Verkocht ID: 159859
Verkocht

Prachtig kasteel gelegen in de historische regio Anjou.

Momenteel gebruikt als een prachtig familiehuis, maar het zou een luxueus hotel of een evenementen locatie kunnen zijn.

Precies op de drempel van de bezienswaardigheden van de Loire-vallei. Gemakkelijk bereikbaar met het vliegtuig en met de TGV naar Angers, Tours, Nantes en Rennes.

Het Château is in goede staat van onderhoud en ingericht naar een hoge standaard, met alle traditionele kenmerken behouden in de kamers op de begane grond. Het ligt op de heuvel boven de weg, met uitzicht op velden die afdalen naar de rivier de Loir. Elke verdieping heeft ongeveer 350 m2 bewoonbare ruimte.

BEGANE GROND
DE achteringang komt uit in de grote hal die toegang geeft tot de rest van de kamers. Majestueuze hal met hoofdtrap, weelderige lounge met open haard en uitzicht op het platteland aan de voorzijde, secundaire lounge, formele eetkamer, ontbijtzaal, volledig ingerichte moderne keuken (omgebouwde kapel), achterkeuken, 2 studeerkamers, circulaire rookruimte, 2 vestiaires, servicetrap.

EERSTE VERDIEPING
Ruime overloop aan de bovenkant van de trap die toegang geeft tot 2 grote ontvangstruimten en 5 slaapkamers van verschillende afmetingen, elk met een eigen douche of badkamer.

BOVENSTE VERDIEPING
Ook gerenoveerd, met een verscheidenheid aan kamers, 2 badkamers en een grote gemeenschappelijke wasruimte.

KELDER
Toegankelijk via de servicetrap, beslaat het de hele footprint van het gebouw, 10 kamers, sommige met ramen aan de voorkant van het kasteel. Het huisvest het centrale olieverwarmingssysteem. Een deel ervan kan worden omgezet in zeer aantrekkelijke woonruimte.

BUITEN
4 bijgebouwen (443 m2, 611 m2, 192 m3, 483 m2), die enige renovatie vereisen. Eén werd gebruikt als eetzaal voor groepen van 300 kinderen, met grote keukenfaciliteiten, vestiaires en een ruimte van 300 m2 die ideaal zou zijn voor huwelijksfeesten.
Het terrein bestaat uit bossen, tuinen en loopbruggen.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Kasteel
  Conditie
  Goed
  Categorie detail
  B&B / Gites / Camping
  Woonoppervlakte m2
  1.000 m²
  Grondoppervlak
  275.231 m²
  Grond HA of Juridisch
  Camping / Glamping
  Uitzicht
  Landelijk
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  10
  Badkamers
  7
 • Speciale voorzieningen

  • Gastenaccommodatie
  • Schuur