Molenhuis - paradijs aan de rivier - 6,5 ha - geen naaste buren.Vienne

Poitou-Charentes, Vienne (86)

€ 636.000 ID: 163340
Onder bieding

Dit is de meest adembenemende locatie, met uitzicht over de rivier de Vienne.
De woning verkeert in goede staat met een inspirerende tuin en een kunstenaarsatelier met uitzicht over het water.

Perfect voor paarden, er zijn 8 loopboxen, een manège en veel land (meer dan 16 hectare), inclusief eilanden in de rivier.

Deze voormalige molen (er is een molenrace maar geen wiel of werking) bevindt zich in een adembenemende omgeving. De rivier stroomt over rotsen in de rivier die het verleidelijke geluid van het water geven, waardoor het heerlijk ontspannend is en een magneet voor dieren in het wild. IJsvogels, reigers en valken zijn regelmatige bezoekers.
Geen zichtbare buren aan weerszijden van de rivier...
Dit is echt een paradijs.

Het dorp Queaux ligt op ongeveer 1,5 km afstand. De dichtstbijzijnde steden zijn L'Isle Jourdain en Lussac-les-Chateaux, op respectievelijk slechts 10 km en 15 km afstand. De luchthaven van Poitiers ligt op 47 km afstand en de luchthaven van Limoges ligt op 73 km afstand.

De keuken is groot, met zichtbare balken en een tomette tegelvloer. Deze leidt naar de bijkeuken met extra bergruimte, een spoelbak en de olie gestookte CV-ketel. Het verwarmingssysteem heeft zowel een warmtewisselaar als een olieketel die samenwerken, afhankelijk van de buitentemperatuur en het tijdstip van de dag.
De studeerkamer heeft zichtbare balken en een glazen deur met uitzicht op de rivier - perfect voor dagdromers!

In de hal leidt de hoofdtrap naar 2 van de slaapkamers en er is een doucheruimte met douche, toilet en wastafel. De grote zitkamer heeft ook zichtbare balken en een prachtig uitzicht over de tuin en over de rivier. Er is een open stenen open haard voor intieme gezellige avonden.

Boven zijn er 4 slaapkamers, 2 vanaf de hoofdtrap, 2 vanaf de achtertrap, waarvan één met een grote en-suite badkamer met ligbad met douche erboven, wastafel en toilet. Alle 4 slaapkamers zijn ruim met hoge plafonds.

Op de bovenste verdieping bevinden zich 2 grote zolders verspreid over de gehele woning.

In de tuin is er een overdekte eethoek en een groot kunstenaarsatelier met enorme ramen die uitkijken op de rivier... wat een inspiratie!
De tuin heeft veel gebieden; grasvelden langs de rivier, een formele moestuin en een grote schuur met de boxen voor de paarden en ruimte voor vele andere doeleinden.
De manège ligt vlakbij de schuur en het weiland is allemaal op loopafstand.
Voor de dapperen, er zijn ook eilanden in de rivier, maar zonder boot heb ik deze niet bezocht.

Dus als je een artiest bent die een studio nodig heeft, een paardeneigenaar die boxen, manège en land nodig heeft of een gezin dat een zwaluwen- en amazonelevensstijl voor de kinderen wil, allemaal in een huis van goede smaak en een prachtige locatie, dan is dit het!

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Molen - Water / Wind
  Conditie
  Uitmuntend
  Categorie detail
  Hippisch - Paarden
  Woonoppervlakte m2
  202 m²
  Grondoppervlak
  65.500 m²
  Uitzicht
  Rivier
  Riolering
  Septische tank
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  4
  Badkamers
  2
  Garage
  Vrijstaand
 • Speciale voorzieningen

  • Dubbele beglazing
  • Schuur
  • Breedband Internet
  • Stallen