Landgoed Pian del Nasso te koop op de grens van Liguria en zuid Piemonte

Ligurië / Liguria

€ 960.000 ID: 124355

Landgoed Pian del Nasso op de grens van Liguria en zuid Piemonte

Korte omschrijving

Pian del Nasso is een historisch landgoed (opp. ruim 8 ha) gelegen in het buitengebied van Piana Crixia,  precies op de grens van Liguria en Piemonte.  Het landgoed  is vooral bekend vanwege de watermolen die eeuwenlang werd gebruikt voor het malen van graan en mais in de streek.  Het landgoed wordt nu permanent bewoond en er is een kleinschalige toeristische activiteit voor het verhuur van de huizen. Het landgoed omvat een  gerestaureerd landhuis (hoofdgebouw) waarvan een deel is afgescheiden voor de verhuur (cascina), een gerestaureerde watermolen (mulino), een rustiek zomerhuis (rustico) en diverse bijgebouwen. Verder is er een centraal gelegen zwembad bij het hoofdgebouw.

Locatie en ligging

Piana Crixia ligt precies op de grens Liguria en Piemonte 35 km ten noorden van Savona en 35 km ten zuiden van Acqui Terme. Liguria ligt in het noordwesten van ItalIë aan de Middellandse Zee. De kust heet hier de 'Bloemenriviera' en ligt in het verlengde van de Franse Côte d'Azur. Liguria grenst landinwaarts aan Piemonte. Pian del Nasso ligt in een rustige vallei op 4 km afstand van het dorp Piana Crixia en grenst aan een regionaal natuurpark met waterstroompjes, terwijl de heuvels rondom ongeveer 600 m hoog zijn.  In Piana Crixia zijn, behalve restaurantjes, zowel levensmiddelenwinkeltjes, als een cafe/bar, bakker, slager, postkantoor en apotheek. Piana Crixia beschikt over een treinstation en goede busverbindingen.

Enige afstanden: Acqui Terme (35), Savona (35), Barolo (50), Alba (56), Varazze (59), Asti (71), Genua (85) Turijn (140), Monte Carlo (151), Milaan (160).

Grond

Het landgoed Pian del Nasso is gelegen tussen twee riviertjes: Rio Madonna en Rio Cravi, die samenvloeien bij de watermolen (Mulino). Na een paar kilometer komt de Rio Madonna uit in de Rio Bormida. Deze riviertjes staan droog in warme zomers, terwijl ze in het voorjaar vaak veel water dragen. De riviertjes waren ooit nodig om de watermolen te laten functioneren en zij begrenzen het landgoed Pian del Nasso over een lengte van 1,5 km waardoor het terrein een groen uitzicht heeft met zijn eigen bijzondere flora en fauna.

Grondindeling:

Gronden waaropgebouwenzijn gevestigd          2.500m2
Grasland                                                      35.000m2
Bos/struiken/gebladerte                                44.128m2

Totaal Pian del Nasso                                    81 628 m2

Gebouwen en infrastruktuur

Landhuis (hoofdgebouw; eerste deel dateert van 1550-1600) Totale oppervlakte(2 verdiepingen) 400m2, op het zuiden gericht, natuursteen, in2000-2002gerenoveerd. Extra gebouwen: steenoven, kastanjedrogerij en de stal/hooischuur (2x66 m2 plus portico 25 m2 – nog te renoveren)

Zwembad (12x5) 1,45 mtr diepte, met terassen 100 m2, badhuis, technische ruimte, zonneverwarming

Appartement Cascina (90 m2) is gescheiden deel van landhuis (verhuur 2-6 personen)

Zomerhuis Rustico (140 m2) met tuinhuis (verhuur 2-6 personen).

Watermolen Mulino (160 m2) gerestaureerd 2010/2011 met 2x portico en terrassen (verhuur 2-6 personen)

Rustico Flavio (120 m2): aangekocht 2014 nog te restaureren

Alle huizen beschikken over de basisvoorzieningen (gas, water, licht, riolering). Verder is er overal centrale verwarming (gas) of vloerverwarming. Alle huizen hebben TV-aansluiting (satelliet). Verder beschikt elk huis over een volledig ingerichte keuken en zijn de accomodaties volledig gemeubileerd. Wifi/internet overal op het terrein van Pian del Nasso.

Uitbreidingsmogelijkheden.

Op de terreinen van Pian del Nasso rust nog een resterend bouwquotum van +/- 600 m2 hetgeen gebruikt kan worden via de normale aan te vragen bouw- en verbouw-vergunningen. Verder is er een lopend uitbreidingsprojekt "villaggio turistico" hetgeen de exploitatie zeer aantrekkelijk maakt.

Gebruik en mogelijkheden

Het overnemen/aankopen van Pian del Nasso  is weggelegd voor mensen die houden van rust en stilte en een plek dichtbij de natuur op het Italiaanse platteland.
Zoals we de zaken nu zien zijn de mogelijkheden voor een overname/verkoop:
1. Pian del Nasso gebruiken als een (relatief grote) family residence voor vakantie of permanent verblijf.
2. Pian del Nasso gebruiken als permanent verblijf met de huidige kleinschalige toeristische activiteit voor de verhuur van de bestaande accomodaties (huidige situatie)
3. Pian del Nasso gebruiken als startpunt voor een aangepaste infrastructuur voor een nieuw type en/of omvang van de toeristische activiteiten. 
4. Alle mogelijkheden kunnen worden bezien met een optie voor permanente aanwezigheid van een caretaker die op het landgoed woont.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Exceptioneel Aanbod
  Value for Money
  Type Onroerend Goed
  Landhuis/Estate
  Conditie
  Goed
  Klasseduiding
  Aan rivier
  CV
  Vloerverwarming
  Extra info
  Grond 5-10 HA
  Grondoppervlak
  83.000 m²
  Woonoppervlak
  1.000 m²
  Oriëntatie
  Zuid
  Uitzicht
  Vallei
  Riolering
  Septische tank
  Telefoon
  ADSL/Kabel
  Terrein
  Tuinen / gezamenlijk zwembad(en)
 • Speciale voorzieningen

  • Dubbele beglazing
  • Roken toegestaan in de kamers
  • Satelliet/Kabel TV
  • huismeesterverblijf
  • Tuinchâlet
  • Openhaard
  • Gastenaccommodatie
  • Zwembad
  • Stallen
  • Breedband Internet
  • Honden toegestaan
  • TV in kamer
 • Voorzieningen in de omgeving

  • Treinstation 5 km
  • Skigebied 75 km
  • Golfbaan 30 km
  • Supermarkt 12 km
  • Hospitaal 12 km
  • Vliegveld 80 km
  • Kust 35 km