Kasteel met manege te koop Charente, Frankrijk

Poitou-Charentes, Charente

€ 1.890.000 ID: 112784

Prijsverlaging van € 2.257.500 tot € 1.890.000

Kasteel met manege te koop Charente, Frankrijk

Prachtig 19e -eeuwse kasteel, met tal van zakelijke mogelijkheden, waaronder een aanzienlijke Manege.

Gebouwd in 1840, dit uitzonderlijk goed onderhouden Château met 14 slaapkamers heeft vroeger gediend als een herstellingsoord met een onafhankelijke vleugel met 50 slaapkamers allen met en-suite badkamers, een keuken, restaurant en een groot zeer flexibel afzonderlijk appartement .
Alle gebouwen zijn toegankelijk voor rolstoel gebruikers.

Op het kasteel terrein zijn 4 mooie en goed onderhouden/ingerichte Gîtes, die momenteel de hele zomer worden verhuurd, met gasten die genieten van het gebruik van een goed gevulde meer van 1,5 hectare, dat een groot aantal recreatieve voorzieningen biedt.
Het meer is het afgelopen jaar grondig aangepakt en gerenoveerd.

Een groot deel van de tweede onafhankelijke vleugel is onlangs omgebouwd tot een ruimte met 22 top kwaliteit paarden boxen - ideaal voor een professionele manege op een 57 hectare.
Er zijn nieuwe ruiter/wandel paden aangelegd in het eigen bos.

Dit unieke pand wordt bereikt via een rustige oprijlaan in het platteland van Charente, omzoomd door oude bossen die die zuivere en schone lucht voortbrengen waarvoor dit domein bekend staat.
De toegang is via één van de twee grote ijzeren hekken, die zorgen voor rust en privacy.

Tot 5 jaar geleden, behoorde dit landgoed aan het Ministerie van Gezondheid en was een populair herstellingsoord op het platteland, vandaar dat dit Château in alle opzichten buitengewoon goed is onderhouden door de regering - toentertijd waren er 6 full - time medewerkers in dienst om ervoor te zorgen dat de accommodatie te allen tijde in goede staat van onderhoud verkeerde.

Vandaar dat alle dure onderdelen zijn vernieuwd; de daken zijn in uitstekende staat, bedrading, loodgieterswerk, verwarming, etc. , dit domein heeft zelfs zijn eigen ecologische mini-zuiveringsinstallatie weggestopt op het terrein en biedt ruimte voor catering van maximaal 140 personen.
De volledige voorzijde van het kasteel is afgelopen jaar gerenoveerd.

Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom we denken dat dit pand een ideale Boutique Hotel zou kunnen zijn met paardensport faciliteiten, of misschien een gezondheidskliniek, een groot deel van de infrastructuur is al aanwezig en een dergelijk project zal zoals we weten, hartelijk verwelkomd worden door de lokale commune en planning autoriteiten.

Dit pand is geen monument.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Kasteel
  Categorie detail
  Hippisch - Paarden
  Etages/Niveaus
  3
  Woonoppervlakte m2
  700 m²
  Grondoppervlak
  572.780 m²
  Grond HA of Juridisch
  Grond over 20 HA
  Gas
  E 52
  Energy
  D 174
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  50
  Badkamers
  50
 • Speciale voorzieningen

  • Zadelkamer
  • Werkplaats
  • Stallen
  • huismeesterverblijf
  • Gastenaccommodatie
  • Schuur