Kasteel met gites en 8 ha te koop Tarn, Midi Pyrenees, Frankrijk

Midi-Pyrénées, Tarn

€ 1.650.000 ID: 123204

Kasteel met gites en 8 ha te koop Tarn, Midi Pyrenees, Frankrijk

Prachtige 14de en 18de eeuws kasteel, met gites, 1500 m² bewoonbare oppervlakte, 8ha park, zwembad, 1 uur van Toulouse

Ligt dicht bij 3 luchthavens: 45 minuten van de luchthaven van Carcassonne, 1 uur van de luchthaven van Toulouse, op 15 minuten van de luchthaven van Castres; Dit elegante en unieke Château ligt aan de rand van een mooi dorpje in het nationale park van de Haut Languedoc.
Gebouwd op de fundamenten van een Romeinse buitenpost, dateert de woning uit de veertiende eeuw en werd verder aangepast in de achttiende eeuw. Het raakte in verval van 1979, maar werd gered door de huidige eigenaar, die het zorgvuldig heeft gerestaureerd in de afgelopen jaren.

Het Château biedt 1500m2 met 7 zitkamers, 9 slaapkamers en 8 badkamers met een verdere 300m2 aan bijgebouwen.
Het is gelegen in een uitstekende terrein van 8 hectare met fonteinen, watervallen en beekjes, een Engels tuin die leidt naar de bossen boven het kasteel en aan de zijkant is een prachtige "Jardin a la Francaise". Overweldigende uitzicht en een zeer aangename en rustige omgeving.
Het kasteel wordt volledig gemeubileerd verkocht. Nu in gebruik als een 4-sterren hotel en een eigen huis dicht bij de golfbaan.

Op de eerste verdieping, in het centrale deel van het kasteel: toegang via een binnenplaats van 170 m². Indrukwekkende entreehal van 48 m2 en 6,7 m hoog, met prachtige dubbele trap.
In de Oost vleugel: Grote woonkamer van 42 m², grote salon van 56 m² met toegang tot de Franse tuin. Eetkamer van 34 m². Professionele keuken van 35 m² met bijkeuken van 16 m². Orangerie / wasruimte van 38 m². Personeels verblijven van 73 m² te renoveren, (2 slaapkamers, keuken, badkamer en toilet.
Privévertrekken: woonkamer 30 m², een eigen keuken van 26 m², een slaapkamer van 23 m2, kleine salon van 13 m², badkamer en toilet.

In de West Vleugel: Lounge / Bibliotheek van 35 m², slaapkamer van 34 m² met en-suite badkamer en toilet. Gang van 60 m² met toegang tot het balkon die de 2 vleugels verbindt. Grote slaapkamer van 35m² met badkamer en-suite. Slaapkamer van 24 m² met en-suite badkamer en toilet. Ronde zitkamer in de toren met gewelfd plafond en stenen muur.

Op de tweede verdieping: Royal suite met zitkamer, grote ronde slaapkamer van 4,5 m hoogte in de toren met en-suite badkamer en wc, 2 andere slaapkamers van respectievelijk 35 en 22 m² elk met en-suite badkamer, en 2 bergingen.

De zolder kan worden omgezet in leefruimte, alleen in het centrale deel.
Op de begane grond (350 m²) en een kleine studio. : Kelders, bijkeuken, centrale stookruimte, voormalige stallen, zwembad van 17x5 m met terras ruimte.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Kasteel
  Conditie
  Goed
  Klasseduiding
  B&B / Gites
  Grondopp.
  Grond 5-10 HA
  Grondoppervlak
  84.280 m²
  Woonoppervlak
  1.500 m²
  Energy
  B 90
  Gas
  B 8
  Etages/Niveaus
  3
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  9
  Badkamers
  8
 • Speciale voorzieningen

  • Gastenaccommodatie
  • Schuur
  • Zwembad