Indrukwekkend kasteel te koop op 72 ha met meer en tennis, Dordogne

Aquitanië, Dordogne (24)

€ 2.490.000 ID: 139242

Indrukwekkend kasteel met hedendaags comfort zonder zijn historische charme te hebben verloren.

LOACATIE
Aquitaine, Dordogne, gelegen tussen Perigueux (56 km) en Limoges (40 km). Het kasteel ligt twee kilometer ten noordoosten van een klein stadje.

GESCHIEDENIS
Veel delen van het kasteel die nu nog steeds bestaan, ​​dateren uit de twaalfde eeuw.
In de 15e eeuw en opnieuw in de 17e eeuw onderging het kasteel belangrijke transformaties. In 1850 werden de grachten gedeeltelijk opgevuld en terrassen aangelegd. Een vierkante toren werd afgebroken om de binnenplaats en het kasteel meer licht en uitzicht te bieden. De ophaalbrug werd vervangen door een van steen.
Een aantal grote historische figuren heeft banden met het kasteel. Wat voorheen een verdedigingsfort was, werd het prachtige, gastvrije kasteel dat we vandaag de dag kennen. Sindsdien heeft een aantal uiterst belangrijke externe en interieurrestauraties het kasteel een nieuw gevoel van comfort gegeven zonder zijn historische charme te verliezen.

ALGEMENE BESCHRIJVING
De kleine oprijlaan met bomen, die toegang geeft tot het kasteel, passeerde ooit de gebogen toegangspoorten met twee indrukwekkende eiken deuren die op afstand kunnen worden bediend. Het kasteel zelf heeft de vorm van een onvolledige vierhoek begrensd door droge grachten aan beide zijden. De ommuring wordt onderbroken door vijf ronde torens en een vierkante toren met behoud van zijn kantelen. Het pand is sinds 1946 op de monumentenlijst (ISMH).
Het robuust ogende gebouw bestaat uit een vierkant gebouw dat zich uitstrekt over drie niveaus.
De stenen voorgevel wordt geflankeerd door de vierkante toren en een ronde toren. Het kasteel zelf heeft "en pierre" gemetselde muren met de stenen toegangsbrug over de droge gracht die de vroegere ophaalbrug heeft vervangen, die naar de binnenplaats leidt.
Het bovenste deel van het kasteel is uitgerust met de zogenaamde "machicoulis" - openingen die vroeger dienst deden voor de verdediging van het kasteel.
Vanaf de binnenplaats, uitzicht op de parken uitlopend in uitgestrekte weiden; een prachtige omgeving rond deze feodale woning. Beplant met allerlei soorten bomen, b.v. tilleuls van meer dan 100 jaar oud, die bijdraagen om het pand nog aantrekkelijker te maken.
Aan de linkerkant, een andere vleugel, geflankeerd door vier kleinere ronde torens met kastanje houten tegels zoals vaak wordt gezien in de regio.
De binnenplaats toont nog steeds de "voetafdruk" van de oorspronkelijke 2e vierkante toren, die  waarschijnlijk werd gesloopt om dit prachtige uitzicht over het landschap te creëren.
Het huidige kasteel is indrukwekkend, het domineert de vallei beneden. Het onbelemmerde uitzicht strekt zich uit voor zover het oog over het omringende landschap kan kijken.
Prachtig gerestaureerd, lijkt het tijd te trotseren.

BESCHRIJVING VAN HET CHATEAU
Begane grond: via de glazen voordeur komt u binnen in de hal met een antieke eiken trap omhoog naar de eerste verdieping, garderobe, woonkamer van 100 m2 (kleine ronde torens op de vier hoeken) met zijn monumentale granieten open haard, balkenplafond , houten 'parquet de Limousin' vloer, een grote eetkamer met uitzicht op de binnenplaats en de toegangsbrug bij de ingang, balkenplafond en betegelde vloeren. De eetkamer geeft toegang tot de gezellige keuken, uitgerust met alle moderne apparatuur, en tot de ontbijtzaal in de grote ronde toren.

Eerste verdieping: Galerij, twee slaapkamers: genaamd "Richard Coeur de Lion" en "Chambre Mauve", elk met badkamer en-suite, zichtbare balken en houten vloeren, beide met een open haard. Bureau / kantoor op de eerste verdieping van de vierkante toren met open haard annex de slaapkamer en-suite badkamer en inloopkasten.

Tweede verdieping: trap met eikenhouten treden naar de zolder. Galerij loopbrug mooie balkenplafonds met een antieke dakconstructie, die leidt naar de drie  grote extra slaapkamers.

Kelder: wijnkelder.

Inbegrepen in de verkoop de antieke meubelen op basis van een bestaande inventarislijst.

Bijgebouwen
Antieke, houtgestookte broodoven
Carports voor vier auto's
Werkplaats
Conciërge woning
Ruim gastenverblijf met een garage en opslagruimten en een eigen toegang vanaf de openbare weg.
Gastenverblijf voor 6 personen
Verschillende bossen (naald-, blad- en fruitbomen), weiden, twee meren en verschillende kleine kreken
Garage
Grote schuur, ideaal voor het creëren van een overdekte paarden rij-ring.

TERREIN
72 Ha verdeeld in:
5 Ha prachtige tuinen, waaronder een ommuurde tuin met een vijver en fonteinen (allemaal zo elegant en goed onderhouden) en een tennisbaan
Verschillende bossen (naald-, blad- en fruitbomen),
Weilanden, gedeeltelijk omsloten met een 2 m hoog hek met 15 herten
Meer (4000m2)
Verschillende kleine kreken

Het kasteel wordt gemeubileerd verkocht.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Kasteel
  Conditie
  Uitmuntend
  Decor
  Buitenplaats
  Grond HA of Juridisch
  Grounds > 20 HA
  Woonoppervlakte m2
  720 m²
  Grondoppervlak
  720.000 m²
  Uitzicht
  Landelijk
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  7
  Badkamers
  4
  Garage
  Vrijstaand
 • Kenmerken

  • Breedband Internet
  • Werkplaats
  • huismeesterverblijf
  • Schuur
  • Gastenaccommodatie
  • Tennisbaan