Gerenoveerde watermolen te koop op 3,8 ha met 2,8 ha karpermeer. Orne

Normandië, Orne (61)

€ 572.400 ID: 159338

Een prachtig vismeer met uitstekende karpers van hoge kwaliteit in een goed onderhouden en uitgerust gesloten meer van 2,8 hectare, een prachtige 17e-eeuwse voormalige molen met 2 slaapkamers, plus een stenen huisje met 2 slaapkamers om op te frissen en nog een huisje voor renovatie allemaal op 3,8 hectare gemengd terrein.
Gelegen op een paar minuten van de voorzieningen in het dorp Dompierre en op slechts 10 minuten van de grotere stad Domfront. Inbegrepen in de verkoop is alles wat nodig is om een ​​succesvol karpervisbedrijf te maken!

Dit prachtige pand bestaat uit:

+ Volledig gerenoveerde 17e eeuwse watermolen (ca 90m² woonoppervlak)

Verdeeld over drie verdiepingen met als middelpunt van de gerenoveerde moulin de 64 m² grote open woonkamer met een plafond in kathedraalstijl over de volledige hoogte. Deze ruimte bevat een volledig ingerichte luxe keuken en veel ruimte om te wonen en te dineren.
De trap leidt naar het slaapgedeelte waar zich twee tweepersoonskamers van elk ongeveer 14m² en een luxe doucheruimte bevinden.
De kelder, die van buitenaf toegankelijk is, fungeert momenteel als opslag- en werkplaatsgedeelte met enkele van de originele werking van deze oude watermolen
De molen is volledig gemeubileerd beschikbaar

+ Stenen huisje
Dit traditionele stenen huisje heeft veel originele kenmerken met:
Begane grond:
- Woonkamer/eetkamer (ca. 20m²) met karakteristieke houtkachel en balkenplafond
- Ingerichte keuken
- Entreehal
- Doucheruimte en badkamer

- Boven zijn twee tweepersoons slaapkamers

Er zijn enkele verfrissende opknapwerken die moeten worden voltooid, maar alleen in termen van schilderen en decoreren naar persoonlijke smaak.
Na voltooiing van deze werken zou dit huisje ideaal zijn als gite ter ondersteuning van de visserij.

+ Huisje voor renovatie
Momenteel een blanco canvas, dit kan extra bewoonbare ruimte bieden in de vorm van een gite voor vissers die het pand bezoeken of als een aparte verhuur

+ Vismeer van 2,8 hectare
Dit volledig geregistreerde meer met gesloten waterstatus is ongeveer 2,8 hectare groot en is prachtig uitgerust voor 4 vissers.
De 4 stekken zijn elk uitgerust met houten hutten en ruimte voor het plaatsen van bivvies.
De waterkwaliteit is uitzonderlijk en er is een beluchtingssysteem geïnstalleerd om de vereiste zuurstofniveaus te handhaven. De waterdiepten variëren van een ca. 1 meter dicht bij de natuurlijke marges tot 4 mater dichter bij de onlangs gerenoveerde damwand.
Accommodatie voor de vissers kan in de gites zijn of op een drive-and-survive-basis.

Het meer is de afgelopen twee jaar volledig gevuld met kwaliteitskarpers van gerenommeerde viskwekers en deze vissen zijn volledig gedocumenteerd. Als een product van het intensieve voerprogramma is het nu bekend dat deze vissen een goede spreiding van de voorraad bevatten van midden 30lb tot hoge 40's en 50lb mirrors en commons.

Alles inbegrepen in de verkoop biedt de nieuwe eigenaar alles wat nodig is om een ​​uitzonderlijk karpervisbedrijf te creëren op een prachtige en zeer toegankelijke locatie dicht bij de kanaalhavens en de Kanaaltunnel.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Molen - Water / Wind
  Conditie
  Uitmuntend
  Woonoppervlakte m2
  200 m²
  Grondoppervlak
  38.405 m²
  Grond HA of Juridisch
  1-5 HA
  Uitzicht
  Meer/vijver
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  4
  Badkamers
  3
  Garage
  Vrijstaand
 • Speciale voorzieningen

  • Dubbele beglazing
  • Schuur
  • Gastenaccommodatie