Fantastisch landhuis te koop op 27 ha met meer. Regio Bellac, Haute Vienne

Limousin, Haute-Vienne (87)

€ 399.620 ID: 153288

Fantastisch huis met 6 slaapkamers met twee schuren (700m2 en 150m2) plus 27 ha aangrenzend land - regio Bellac, Haute Vienne

Oorspronkelijk onderdeel van een oud kasteel dat dateert uit de tijd van de Franse Revolutie, biedt dit prachtige "Maison de Maitre" met 5 slaapkamers (met één slaapkamer op de begane grond) 237 m2 hoogwaardige woonruimte op twee verdiepingen - de begane grond is 100 % rolstoelvriendelijk.

Aan de ene kant van het huis is er een aangebouwdeoude "pigeonnier" op twee niveaus.

Gelegen aan het einde van een "doodlopende weg", wordt het huis geleverd met 27 hectare aangrenzend land (ongeveer 75% weiland en ongeveer 25% bos) met ongeveer 800 meter rivierfront aan de rivier de Gartempe.
Daarnaast is er een aparte schuur van 700 m2 op ongeveer 50 meter van het huis (bestaande uit een deel bergerie, een deel hangar en een deel dubbele garage met een kamer erboven) en een tweede schuur in de buurt met een voetafdruk van 150 m2.

Het huis zelf ligt in het midden van een privétuin van 1.700 m2 (ongeveer 1.100 m2 aan de voorkant van het huis en ongeveer 600 m2 aan de achterkant) met een aangenaam terras en een in de grond verwarmd zwembad aan de achterkant met een fantastisch uitzicht op de land dat bij het pand hoort (dat zich uitstrekt tot aan de Gartempe-vallei) en uitzicht op het landschap daarbuiten.

Samenvattend bestaat deze zeer lichte en ruime woning uit 3 kamers op de begane grond - hoofdkeuken, een fantastische woon / eetkamer van 55m2 en een slaapkamer met en-suite badkamer plus een kleine tweede keuken / bijkeuken.
Boven zijn er 5 tweepersoonsslaapkamers, waarvan één met een eigen toilet en wastafel, plus een grote familiebadkamer.
De woning is geheel voorzien van dubbele beglazing en is voorzien van een ultramodern geothermisch verwarmingssysteem.

In detail:
Bereik het huis via op afstand bedienbare toegangspoorten die naar de voortuin leiden.
Toegang tot de woning via de hoofdkeuken, de salon of via de tweede keuken / bijkeuken. De volledig ingerichte keuken (23m2), met uitzicht op de voor- en achtertuinen, is voorzien van veel kastruimte en een apart toilet met wastafel.
De aangrenzende prachtige "salon" (55m2) heeft twee sets openslaande deuren naar de achtertuin en openslaande deuren naar de voortuin. Twee andere ramen zorgen ervoor dat deze kamer op elk moment van de dag natuurlijk licht trekt.
Een centraal kenmerk is de prachtige open haard met een enorm oud eiken schoorsteenstuk en nu met een aantrekkelijke houtkachel met hoog rendement geïnstalleerd. Daarnaast is er op de begane grond een slaapkamer beneden (18m2) met uitzicht op de achtertuin (die ook kan worden gebruikt als studeerkamer / kantoor) plus een en-suite badkamer (met rolstoelvriendelijke douche, toilet) en een aparte kleine tweede keuken - geeft de mogelijkheid, met een aparte ingang, om volledig gescheiden accommodatie te zijn voor potentiële inkomsten.

De benedenverdieping van de bijgevoegde “pigeonnier” wordt gebruikt voor de regelsystemen voor de geothermische cv-installatie, warmwatervoorziening en zwembad.
Boven zijn er vijf tweepersoonsslaapkamers die toegankelijk zijn via een overloop (24 m2) die over de hele lengte van het huis loopt.
Slaapkamer 1 (24m2) heeft ramen aan de voor- en achterzijde en heeft een buitentrap om direct toegang te krijgen tot de achtertuin,
Slaapkamer 2 (11m2) met uitzicht op de achtertuin heeft een eigen wastafel.
Slaapkamers 3 en 4 (20 m2 en 18 m2) hebben beide directe toegang tot de familiebadkamer (10 m2) met douche, toilet en wastafel. Slaapkamer 5 (14m2) heeft een en-suite toilet en wastafel.

Afstanden: Saint Bonnet de Bellac voor een “Epicerie”, bakker, twee restaurants en een basisschool ligt op slechts 4 km afstand. Bussiere Poitevine voor een breder scala aan faciliteiten ligt op 7 km afstand.
Bellac voor grote supermarkten en alle vereisten voor secundair onderwijs ligt op 15 km afstand.
Bellac levert ook treindiensten naar Limoges en Poitiers; de laatste biedt cross-platform TGV-verbindingen naar Parijs, Bordeaux, Brussel en Londen (via Lille). De internationale luchthaven van Limoges, het hele jaar door, ligt op slechts 49 km (50 minuten) afstand.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Landhuis/Estate
  Conditie
  Uitmuntend
  Decor
  B&B / Gites / Camping
  Grond HA of Juridisch
  Grounds > 20 HA
  Woonoppervlakte m2
  237 m²
  Grondoppervlak
  274.274 m²
  Uitzicht
  Landelijk
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  6
  Badkamers
  2
  Garage
  Vrijstaand
 • Kenmerken

  • Dubbele beglazing
  • Schuur
  • Zwembad
  • Gastenaccommodatie