Boerderij met zwembad te koop Vienne, Poitou Charentes, Frankrijk.

Poitou-Charentes, Vienne

€ 429.000 ID: 129879

Dit heerlijke lichte en ruime, karakteristieke pand is gerestaureerd tot een uitzonderlijk hoge standaard, met behoud van een overvloed aan originele kenmerken. Het is gelegen in een rustig gehucht, net ten zuiden van de Loire-vallei, op slechts 3,5 km van het historische stadje Richelieu.

Gehecht aan het hoofddeel van het huis, is een tweede eenheid met een onafhankelijke toegang. Dankzij de goed ontworpen lay-out van het pand, werkt dit echt goed als ofwel een deel van het hoofdgebouw of als een apart op zichzelf staand bijgebouw dat kan worden verhuurd.

De prachtige, beschutte tuin is de thuisbasis van een kleine boomgaard en een prachtig in de grond gelegen 10m x 5m zwembad.

Deze woning is volledig gerenoveerd en is afgewerkt tot een zeer hoge standaard, met geen kosten gespaard. Er is werkelijk niets te doen, behalve er in te trekken! Het is gevuld met natuurlijk licht en heeft een schat aan originele balken en stenen muren.

Het hoofdgebouw bestaat uit een entree, een grote maar gezellige, dubbel aspect woonkamer met een originele open haard en een houtkachel, een doucheruimte met een inloopdouche, wastafel en toilet, een studeerkamer met een raam met uitzicht op de tuin, een wasruimte en een open keuken / eetkamer met handgemaakte ingerichte eenheden en een dubbele wastafel en een originele open haard. De keuken leidt tot een hal met een originele open haard, een broodoven, trap naar de eerste verdieping en de toegang tot het tweede huis.

Boven, de vide, met een eigen zithoek, is spectaculair. Er zijn balkenplafond, originele stenen muren en ramen aan beide zijden, waardoor het licht naar binnen spoelt. Ook op de eerste verdieping is er een grote slaapkamer met een en-suite badkamer met een vrijstaand bad, een slaapkamer met een en- suite badkamer met douche, 2 slaapkamers en een badkamer.

Er is een ander deel van het huis dat inwendig toegankelijk is via het binnenhal. Het tweede huis werkt goed als ofwel een deel van het hoofdgebouw, of kan worden verhuurd als een gite, want het heeft een eigen toegang. Het is ook volledig gerenoveerd tot dezelfde hoge standaard en bestaat uit een open keuken / woonkamer, 2 slaapkamers en een badkamer.

Buiten is er een grote, maar beheersbare tuin met een kleine boomgaard en een 10m x 5m zwembad met een veiligheidshek. Ook buiten is er een gelijkvloers bijgebouw, dat vroeger een 'geitenstal' was, die is omgebouwd tot een werkplaats, een houten tuinhuisje en een open-zijdige garage met ruimte voor 2 auto's.

Het huis heeft in een zeer rustige ligging en is zowel afgelegen en prive.

In dit deel van de Vienne, ten noorden van Poitiers geeft het open landschap een ongelooflijk gevoel van ruimte. Dit gebied is populair bij mensen die willen wonen in het 'echte' Frankrijk en te integreren in de Franse gemeenschap. Het is gemakkelijk bereikbaar vanuit het Verenigd Koninkrijk dankzij de luchthavens van Poitiers, Tours en Limoges, die budget vluchten naar het Verenigd Koninkrijk bieden.
De regio geniet van een warm klimaat, de tweede na het zuiden van Frankrijk voor het aantal uren zonneschijn, meestal duurt dat van april tot eind oktober. Futuroscope ligt op 30 km afstand en het is minder dan een uur rijden naar de kastelen en wijngaarden van de Loire-vallei.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Boerderijwoning
  Conditie
  Goed
  Klasseduiding
  B&B / Gites
  Extra info
  Grond < 1 HA
  Woonoppervlak
  295 m²
  Grondoppervlak
  2.896 m²
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  6
  Badkamers
  5
 • Speciale voorzieningen

  • Gastenaccommodatie
  • Werkplaats
  • Schuur
  • Zwembad