15e eeuwse watermolen te koop op 1.3 ha met gastenverblijf Indre et Loire

Centre-Val de Loire, Indre-et-Loire

€ 346.650 ID: 131987

Bij aankomst bij dit pand, merk je onmiddellijk de rustige omgeving op waarin dit prachtige domein ligt. Met prachtige tuffeau steen, prachtige balken, oude tegels en niches, kunt u de geschiedenis van het gebouw echt voelen.

Op de begane grond komt u in de woonkamer met zijn prachtige originele tegelvloer en balken. Er is een mooie open haard met houtkachel en oude niches. Door naar de keuken en aparte eetkamer die ook een open haard heeft, heeft u toegang tot een klein terras, ideaal voor al fresco eten. Ga terug naar de woonkamer en ga een paar treden naar beneden waar er nog een zitkamer is waar de molenwerk ooit zou zijn geweest. Er is een toilet aan het einde van deze ruimte.

Een trap op vanuit de zitkamer is er een grote overloop. U heeft vier karakteristieke slaapkamers, een badkamer en kleedkamer en een andere doucheruimte op deze verdieping.

De tweede verdieping van 114m2 is gebruikt als multifunctionele woonkamer / speelkamer / berging. Er is ook een kunst atelier, verder een slaapkamer en doucheruimte op dit niveau.
Er zijn nog twee niveaus, momenteel onontwikkeld. Daarnaast is er een grote dubbele garage plus winkelruimte.

Buiten is de oude varkensboerderij omgebouwd om extra gastenverblijf te creëren en kan als gite gebruikt worden. Een oude broodoven is gerestaureerd.
De tuinen, gescheiden door bomen en bloemen, wikkelen zich rond het pand en zijn liefdevol verzorgd door de huidige eigenaars. Hoewel het water niet meer onder de molen stroomt, bestaat de oude molenstroom nog steeds en na het renovatiewerk in de herfst komt water er weer in en stroomt ze naar een vijver in de tuin waar de kinderen van de eigenaren eerder zwommen. De rivier stroomt om de grens van de woning.

Deze woning ligt op slechts 15 minuten van Loches met alle voorzieningen die men zou verwachten zoals winkels, supermarkten, banken, bars, restaurants en diverse sportfaciliteiten en 30 minuten van Tours.

Lees meer... Show less...
 • Details

  Type Onroerend Goed
  Molen - Watermolen/Windmolen
  Conditie
  Goed
  Klasseduiding
  B&B / Gites
  Extra info
  Grond 1-5 HA
  Grondoppervlak
  13.300 m²
  Woonoppervlak
  252 m²
 • Kamerinformatie

  Slaapkamers
  6
  Badkamers
  4
  Garage
  Vrijstaand
 • Speciale voorzieningen

  • Gastenaccommodatie